Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

U pet županija uručeno 28 ugovora udrugama koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović FOTO: ARHIVA HRV

Ministar Josip Aladrović uručio je 28 ugovora udrugama koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom tijekom 2022. i 2023. u pet županija.

Udrugama koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom tijekom ove i iduće godine u pet županija: Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji uručeno je 28 ugovora. Ugovore je u Slavonskom brodu uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, nakon čije je dodjele potpisan i ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma za starije i nemogćne osobe Slavonski brod.

- Drago mi je da smo dodijelili 28 ugovora i gotovo 14 milijuna kuna koje imaju za smisao olakšati život osoba s invaliditetom što je izrazito važno. Uz to i darovanje nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski brod prema županiji što je jedan vid kvalitetnije usluge u budućnosti za korisnike najstarije životne dobi - rekao je ministar Josip Aladrović te je komentirao i zakonska rješenja, odnosno prijeloge zakona iz sustava socijalne sigurnosti.

- Dva bitna zakona su pred nama koja nisu nikada ugledala svjetlo dana u Republici Hrvatskoj, a to su Zakon o inkluzivnom dodatku i Zakon o osobnoj asistenciji. Trenutno se nalazimo u fazi projektnog financiranja usluga osobne asistencije i pronalazimo načine na koje možemo olakšati njihove živote, no svjesni smo da to moramo zakonski urediti i podesiti sustavno i da taj sustav mora biti dugoročno održiv, kvalitetan i rezultat toga mora biti kvalitetnija skrb i kvalitetniji odnos prema osobama s invaliditetom – objasnio je Aladrović te je dodao kako je obveza nas kao socijalne države skrbiti za one kojima je najteže i koji se nalaze u najtežem položaju.

Do kraja ove godine zakoni će, kako je rekao ministar Aladrović, biti pušteni u proceduru, odnosno na sjednicu Vlade.

Pročitano 504 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI