Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Pregovori između Rusije i Ukrajine i dalje u tijeku, raketiran Harkiv

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Rusija i dalje vrši agresiju nad Ukrajinom, a pregovori između dvije države još traju. Iako je u medijima procurila informacija kako su završeni nakon tri i pol sata, vijest je ubrzo demantirana.

Napadnuti su svi veći gradovi. Rusija je tijekom noći napala Černihiv na sjeveru Ukrajine i pogodila stambenu zgradu. Rusi su raketirali i grad Harkiv, gdje su prema infromacijama medija, deseci mrtvih i na stotine ranjenih.

ZELENSKIJ: „OSVOJIT ĆEMO BILO KOGA JER MI SMO UKRAJINA”

Podsjetimo, Rusi su s napadom na Ukrajinu započeli 24. veljače, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u jednom od obraćanja naciji poručio da će svima onima koji žele braniti njihov suverenitet dati oružje u ruke i naglasio je od početaka ruskih napada kako su Ukrajinci jaki i spremni na sve. Takav otpor Putin nije očekivao. 

Rusku agresiju osudio je cijeli svijet, a s obzirom da diplomacija nije imala uspjeha, europski čelnici još uvijek ih pokušavaju obuzdati sankcijama. Rusija nije imala sluha za apele te su istaknuli kako će vojna operacija trajati koliko god bude trebalo, a Putin bi navodno sve želio okončati do 2. ožujka. U međuvremenu, Vladimir Putin izdao je naredbu za stavljanje nuklearnog oružja u stanje visoke pripravnosti što je izazvalo oštre reakcije, a djeluje se i na izbacivanju Rusije iz SWIFTA što je veliki udar za njihovu ekonomiju.

HRVATSKA: 124 MILIJUNA KUNA POMOĆI

Vlada RH danas je izvanredno je zasjedala zbog ruske invazije Ukrajine, odnosno zbog uvođenja sankcija Rusiji i mjera pomoći Ukrajini. Premijer Andrej Plenković još jednom je najoštrije osudio potez Rusije da brutalno napadne suverenu Ukrajinu te je najavio usvajanje pomoći u obrambenom smislu.
- Riječ je prije svega o zaštitnoj opremi i pješačkom naoružanju u vrijednosti od 124 milijuna kuna rekao je premjer.

Hoće li se pregovorima postići mirno rješenje, preostaje vidjeti.

 

Pročitano 371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI