Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Međunarodni dan Civilne zaštite: Vježba evakuacije na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

Dekan Sudarić sudjeluje u vježbi gašenja požara Dekan Sudarić sudjeluje u vježbi gašenja požara FOTO: Žana Kunji

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj na vukovarskom veleučilištu „Lavoslav Ružička” održala se praktična vježba evakuacije djelatnika i studenata.

Cilj održane vježbe bila je provjera vremena aktivacije, mobilizacije i spremnosti operativnih snaga djelatnika i studenata s ciljem spašavanja osoba u slučaju moguće nesreće u zgradi te provjera uvježbanosti, opremljenosti, koordinacije i komunikacijske aktivnosti između snaga te rukovoditelja evakuacije i ostalih djelatnika. 

Nakon vježbe evakuacije, iz vukovarskog Crvenog križa studente i djelatnike educirali su o procesu reanimacije,  reanimaciji pomoću AVD uređaja,  stavljanju ozljeđene osobe u bočni položaj te zaustavljanju krvarenja. Od djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Vukovar naučili su kako koristiti vatrogasne aparate pri gašenju požara, a potom je održana i zajednička analiza vježbe.  

ck
Demonstracija reanimacije pomoću AVD uređaja 

- Prepoznali smo ovaj objekt kao jednu od mogućih točaka gdje se skuplja veći broj studenata i željeli smo vježbom prikazati realno stanje prilikom nastanka požara, evakuacije, a demonstrirani su i osnovni medicinski zahvati - rekao je voditelj službe Civilne zaštite Stjepan Draganić.

Željko Sudarić, dekan veleučilišta rekao je kako su ovakve vježbe iznimno važne kako za studente tako i za djelatnike. 
- U suradnji s Civilnom zaštitom organizirali smo ovu vježbu, a sve u svrhu da studentima i djelatnicima dokažemo da se uz znanje koje primaju na veleučilištu mogu osjećati i sigurno - istaknuo je Sudarić. 

Pročitano 480 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI