Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Penava: Robne rezerve u Hrvatskoj su u katastrofalnom stanju

Penava: Robne rezerve u Hrvatskoj su u katastrofalnom stanju FOTO: ARHIVA HRV

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije te se osvrnuo na trenutne političke aktualnosti, nesigurnost hrvatskih građana, stanje državnih robnih rezervi te je komentirao i problem korupcije u zemlji.

NESIGURNOST GRAĐANA

S obzirom da svjedočimo ruskoj agresiji na Ukrajinu, istaknuo je kako je potrebno detektirati stanje hrvatske javnosti, koju aktualna zbivanja retraumatiziraju i emocionalno vraćaju u ratne devedesete godine. Pozvao je premjera Andreja Plenkovića da se obrati javnosti koja u strahu od nuklearnog rata kupuje jod te da uvidi problem nepovjerenja i nesigurnosti u hrvatsku državu.

- Svjedoci smo da nema liderstva i da u se u krizama nema tko boriti za narod na način koji bi mu jamčio slobodu, suverenost i sigurnost. U medijima čujemo svašta, no akcije nema. Nije je bilo u razdoblju potresa, ni u razdoblju demografskog sloma, a niti sada. Zajedništvo i nada spajale su nas u najtežim vremenima, a ključene su i sada – rekao je Penava, koji je u iščekivanju žurne reakcije.

DRŽAVA BEZ RAVNATELJA ROBNIH REZERVI?

Poručio je i da Hrvatska u vremenima krize s kojom se suočava cijeli svijet ima katastrofalne robne rezerve.
- Robne zalihe je bilo nužno revidirati, evidentirati aktualno stanje novih zaliha i proširiti paletu proizvoda. Država se iz aspekta ugroze koja nam prijeti, mora pobrinuti za sigurnost građana. Nažalost, robne rezerve su u katastrofalnom stanju, a poražavajuće je i da od 2. svibnja prošle godine nemamo imenovanog ravnatelja robnih rezervi – rekao je Penava te objasnio kako ugroza ne mora biti nužno nuklearni rat, nego je dovoljno i oštećenje nuklearne elektrane u Ukrajini. Istaknuo je kako smo kao država nespremni na sve izazovne situacije koje se pred nama nalaze i pozvao je aktualnu vlast na brzu reakciju.

SUSTAVNA KORUPCIJA 

Komentirao je i aktualna politička pitanja u državi te je istaknuo kako je korupcija crv koji rastače društvo i smanjuje operativnu sposobnost sustava koji čini državu.

- Sve može biti lijepo, možete se družiti s čelnicima svjetskih sila i predstavljati idiličnu sliku, no nažalost, korupcija u Hrvatskoj toliko je sustavna da je neučinkovitost i neoperativnost nešto na što smo naučeni i to su greške koje građani skupo plaćaju – zaključio je Penava.

Pročitano 590 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI