Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

HNS Vukovarkama uz cvijeće čestitao nadolazeći Dan žena

Članovi vukovarskog HNS-a čestitali sugrađankama Dan žena i podijelili im maćuhice Članovi vukovarskog HNS-a čestitali sugrađankama Dan žena i podijelili im maćuhice FOTO: Žana Kunji

Predstavnici Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u središtu grada Vukovarkama su čestitali nadolazeći Dan žena i razveselili ih maćuhicama. Cvijeće su dijelili i u Borovu naselju te su ovom gestom, kako kažu, željeli ukazati na važnost žena u društvu i važnost ravnopravnog položaja.

BUČKO: ŽENAMA TREBA OMOGUĆITI JEDNAK POLOŽAJ KROZ ZAKONSKE IZMJENE

Predsjednik HNS-a Vukovarsko - srijemske županije Nenad Bučko istaknuo je kako na ovaj način, ove godine nekoliko dana ranije, Dan žena čestitaju već tradiconalno.
- Smatram da je participacija žena u hrvatskoj politici i u društvu nedovoljna i mislim da bi, u kontekstu cijele globalne situacije, bilo puno bolje da je više žena uključeno i da bi se neke stvari rješavale na drugačiji način – istaknuo je Bučko te je dodao kako postoji još koraka koje treba napraviti kako bi se popravio položaj žena.
- Zakonske činjenice i preduvjeti postoje, ali žene su relativno i same podcjenjene. Treba omogućiti uključivanje kroz natalitetnu politiku jer se događa da su žene zakinute već biološki jer ih i poslodavac na neki način kažnjava i gube utakmicu s muškim kolegama. Tu treba omogućiti ženama jednak položaj kroz zakonske izmjene – istaknuo je Bučko.

hns macuhice

Članovi stranke dan su iskoristili za druženje sa sugrađanima i isticanje vrijednosti žena u društvu.

Pročitano 394 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI