Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Nastavljeno obilježavanje 22. obljetnice 3. A brigade ZNG-a

Hrvatski branitelji Hrvatski branitelji Foto: HRV

Polaganjem vijenaca kod središnjega križa na vinkovačkom gradskom groblju u spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje, u Vinkovcima je nastavljeno obilježavanje 22. obljetnice osnutka 3A gardijske brigade Zbora narodne garde „Kune“.

Vijence su tim povodom položili izaslanik ministra branitelja brigadni general Siniša Jurković te izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Udruge ratnih veterana brigade i Udruge „Hrvatska majka“ Vinkovci. U Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima misu zadušnicu za poginule i umrle hrvatske branitelje predvodio je župnik Tadija Pranjić.

3A gardijska brigada ZNG „Kune“ osnovana je 29. travnja 1991. godine u Vinkovcima, kroz postrojbu je prošlo oko 9.000 branitelja, poginulo je njih 364, više od tisuću ih je ranjeno, a nestalo je 16 pripadnika brigade.

Povodom osnutka brigade proteklog tjedna u Vinkovcima je održano niz prigodnih manifestacija, a završna svečanost održat će se u ponedjeljak u Osijeku, na samu obljetnicu osnutka, gdje će na prostorima sveučilišnog Kampusa biti otkriven spomenik poginulim i umrlim članovima te postrojbe.

Pročitano 2766 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI