Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Obilježavamo Svjetski dan činjenja dobrih djela

Obilježavamo Svjetski dan činjenja dobrih djela Foto: Arhiva HRV-a

Na današnji dan, 3. travnja, na području cijele Hrvatske obilježavamo Svjetski dan činjenja dobrih djela.

Ovaj humanitarni projekt organizira Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za važnost i potrebu činjenja dobrih djela te brigu, solidarnost i empatiju u svim segmentima društva.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta.

Cijeli projekt zamišljen je na način da u suradnji s gradom, također s općinom ili županijom, Udruga Djeca za bolji svijet, dobije popis područja koji bi grad htio unaprjediti ili poboljšati. Mogu to biti parkovi, igrališta, ali i akcije sakupljanje smeća u okolnoj šumi, razne vrste besplatnih edukacija, predavanja, zabave, posjeti domu za starije, pomoć beskućnicima i niz drugih aktivnosti). Taj će popis biti obogaćen anketom koja će dati mogućnost građanima da daju svoje prijedloge o tomu što bi oni htjeli unaprijediti u mjestu u kojem žive, ali isto tako taj popis mogu obogatiti udruge/volonterski centri koje djeluju na određenim područjima.

U Hrvatskoj se obilježava prvi put ove godine, a centralno događanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela bit će u Samoboru u 17 sati kada će se održati koncert na glavnom gradskom trgu.

Predsjednik i osnivač Udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov istaknuo je:

- Cilj je da navedeni događaj obuhvati što više sudionika u Hrvatskoj, tako da je u njega već sada uključeno puno udruga, većina lokalnih volonterskih centara, svi gradovi i županije, puno osnovnih i srednjih škola, razne plesne skupine i umjetnici, a nadamo se da će se dodatno uključiti i građani sa samostalnim projektima - ističe Petrov.

Pročitano 454 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI