Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

STEM dan u OŠ „Mijat Stojanović“ Babina Greda

STEM dan u OŠ „Mijat Stojanović“ Babina Greda Foto: OŠ Mijat Stojanović, Babina Greda

U Osnovnoj školi „Mijat Stojanović“ Babina Greda održava se STEM dan kojeg organizira i provodi Udruga Profesor Baltazar iz Zagreba kroz projekt „Mobilni ZEZ centar“.

Riječ je o udruzi koja se godinama bavi popularizacijom znanosti te su kroz organizaciju Znanstvenog piknika uvidjeli da postoji ogroman broj škola koje nisu u mogućnosti organizirati dolazak školske djece na takva događanja te su odlučili realizirati projekt tijekom koje aktivnosti dolaze školama odnosno školskoj djeci na vrata. Tako je STEM dan po prvi put upriličen za 260 učenika od 1. do 8. razreda OŠ Mijat Stojanović u Babinoj Gredi. Aktivnosti su dizajnirane na način da pobude njihov aktivni angažman kroz opažanja, opisivanja, postavljanja pitanja, razmjenu ideja, izvođenje pokusa, objašnjavanje, planiranja, postavljanja pretpostavki, mjerenja, obrade i prikazivanja podataka, rješavanja problema, zaključivanja, rasprave i kritičkog prosuđivanja, kao bitne pretpostavke za učenje prirodoslovlja.

Radionice na kojima sudjeluju učenici iz Babine Grede su iz područja kemije, biologije, fizike (uz malo astronomije), matematike, kriptografije, astronomije i VR (virtual reality), geologije uz mnoštvo eksponata i potrošnog materijala.

Tijekom 24 mjeseca koliko traje provedba projekta, Udruga Profesor Baltazar iz Zagreba provodit će aktivnosti u ukupno 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Aktivnosti u osnovnim školama su počele u ožujku i dosad je projekt proveden u Osijeku, Dugoj Resi, Karlovcu, Đakovu i Topuskom, a osim Babine Grede slijede Strizivojna, Kutjevo, Nuštar, Čepin, Garešnica, Slakovci, Gornji Mihaljevec, Hercegovac i brojne druge osnovne škole.

Pročitano 715 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI