Ispiši ovu stranicu

Vukovarka svjedoči protiv Ćirića

Ovčara Ovčara Foto: Arhiva

Sredinom sljedećega mjeseca u Beogradu će početi sudski postupak protiv Petra Ćirića kojeg Srbijansko tužiteljstvo tereti za ratni zločin protiv najmanje 193 hrvatska ratna zarobljenika na Ovčari u studenome 1991.

Tog pripadnika srpske Teritorijalne obrane u Vukovaru sjeća se jedna od silovanih zatočenica u Veleprometu koja je željela ostati anonimna, a koja ni nakon svih godina ne može zaboraviti sve strahote i poniženja.

Petra Ćirića tereti se za zločine na Ovčari, gdje je bio u streljačkom vodu i pucao na zarobljenike. No ne tereti ga se za zločine u hangarima Veleprometa, gdje se, smatra svjedokinja, dogodio još veći zločin, ali o njemu se manje zna. Svjedokinja ističe kako je postojala zloglasna "soba smrti" iz koje su dopirali samo krici, a tko je u nju ušao, nije se vratio. Vidjela je Peru Cigana, kako je tražio da ga zovu,  kako pljačka i brutalno premlaćuje zarobljenike.

Mnoge su Vukovarke u Veleprometu silovane. Među njima i svjedokinja. Od tada je prošlo mnogo vremena, ali traume još nisu nestale. Suđenje ubojici za nju je ipak neka zadovoljština, prenosi HRT.  

 

Pročitano 2804 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić