Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Novčane naknade za više od tri i pol tisuće umirovljenika

Novčane naknade za više od tri i pol tisuće umirovljenika FOTO: Žana Kunji

Kroz mjeru "Grad koji brine" za više od tri i pol tisuće vukovarskih umirovljenika isplatit će se naknade u iznosu od 300 kuna koje će se moći podići već od srijede. 

Osim božićnica koje su isplaćene u prosincu, „Grad koji brine” još je jedna mjera kojom Grad Vukovar nastoji pomoći u podizanju kvalitete života sugrađanima treće životne dobi. Poboljšanju kućnog proračuna Grad će doprinijeti isplatom jednokratne naknade u iznosu od 300 kuna onim umirovljenicima čija mirovina sa dodacima i dohotkom u mjesecu ne prelazi dvije i pol tisuće kuna i koji imaju prebivalište na području Vukovara.

- Cilj ove mjere je da u vremenima kada sve veći dio mirovina odlazi na hranu i režijske troškove na skroman način pomognemo onioma kojima je najteže, a to su umirovljenici koji su svojim radom kroz svoj životni vijek doprinosili i Vukovaru i široj zajednici. Nadam se kako ćemo s godinama nastaviti s ovom mjerom i kako će sredstva idućih godina biti veća nego što su ove godine - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

ISPLATA OD SRIJEDE

Pravo na naknadu umirovljenici će ostvariti temeljem popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a isplata će se vršiti u poslovnicama FINA-e od 20. travnja do 30. svibnja ove godine.
- Korisnici koji su na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje svoje će naknade podići u FINA-i, au mirovljenici koji imaju prebivalište u Vukovaru, a korisnici su mirovine od strane inozemnog nositelja moraju doći u Gradsku upravu i dokazati ostvarivanje prava na ovu naknadu podnošenjem potvrde od strane inozemnog nositelja i Porezne uprave - rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Pročitano 723 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI