Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U RH ušlo 15.879 raseljenih Ukrajinaca, od kojih 215 djece bez roditeljske pratnje

U RH ušlo 15.879 raseljenih Ukrajinaca, od kojih 215 djece bez roditeljske pratnje Foto: Arhiva HRV

U Hrvatsku je od početka ruske agresije na Ukrajinu pa do četvrtka ujutro ušlo 15.879 raseljenih osoba, među kojima je 215 djece bez pratnje roditelja, izvijestili su državni tajnici na tematskoj sjednici saborskog Odbora za ravnopravnost spolova.

Na tematskoj sjednici o prihvatu, potrebama i tretmanu ukrajinskih izbjeglica, među kojima je najveći broj žena i djece kao izrazito osjetljive društvene skupine sa specifičnim potrebama, naglašeno je da Hrvatska raspolaže s većim kapacitetima za prihvat dodatnog broja izbjeglih i raseljenih Ukrajinaca, od ranije navedene brojke za prihvat 20.000.  Državni tajnik za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Ministarstva unutarnjih poslova Žarko Katić podsjetio je da MUP rješava status ukrajinskih izbjeglica i  odobrava privremenu zaštitu.

Ravnateljstvo civilne zaštite trenutno osigurava smještaj za izbjeglice u 40 objekata i tri prihvatna centra - u Varaždinu, Osijeku i Gospiću za osobe koje nemaju osigurani smještaj. U kolektivnim smještajima, raspoređenih diljem Hrvatske, smješteno je 1766 osoba. MUP je za svoje potrebe angažirao desetak prevoditelja, a osigurani su prevoditelji za potrebe svih policijskih uprava na području RH.

Pročitano 489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI