NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Značajna ulaganja u obrazovanje, sport i branitelje

  • Utorak, Svi 03 2022
  • Piše: 
Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić FOTO: Žana Kunji

Druga smjena u vrtićima, završetak obnove Osnovne škole Nikole Andrića, novi Gradski stadion i nova sportska infrastruktura te čak pet obilježavanja obljetnica hrvatskih branitelja samo su neki od uspjeha kojima se može pohvaliti Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje.

Grad Vukovar iz godine u godinu ulaže značajna sredstva u obrazovanje, sport i branitelje. Odlukom o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Vukovara osiguravaju se sredstva koja osiguravaju minimalni financijski standard za financiranje osnovnog škololstva u ukupnom iznosu od 8,36 milijuna kuna. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić rekao je kako se iz tih sredstava financiraju materijalni financijski rashodi škola, energenti, prijevoz učenika, plaće i druga materijalna prava pomoćnika u nastavi, produženi boravak i drugo.
- Grad Vukvoar, osim navedenog, u iznosu od četiri milijuna kuna financira radne materijale za učenike osnnovnih škola, gradski i međugradski prijevoz za srednjoškolce, međugradski prijevoz za studente u našoj i Osječko-baranjskoj županiji, financira nagrade za izvrsnossti, bilježnice i preobuku za osnovnoškolce, radne materijale za učenike prvih razreda, a radi se i na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji Osnovne škole Nikole Andrića. Za rad dječjih vrtića izdvaja se 12,6 milijuna kuna, što je ukupno 25 milijuna kuna za obrazovanje – rekao je Dimić te dodao kako u gradu djeluje sedam škola koje pohađa 1784 učenika.

OD JESENI NASTAVA U OŠ NIKOLE ANDRIĆA

Dio tog broja učenika od jeseni će, kako je najavio, krenuti u svoju obnovljenu školu Nikole Andrića.
- Obnova je završena 31. siječnja i trenutno smo u fazi unutarnjeg opremanja škole. Mišljenja smo da će zgrada biti spremna za ulazak učenika početkom iduće školske godine, od jeseni. Tim će završiti i postupak završetka obnove škole s obzirom da je ta škola posljednja obnovljena - rekao je pročelnik Darko Dimić. Grad Vukovar u budućnosti planira nastaviti s razvojem obrazovanja te će nastaviti s izradom projektno – tehničke dokumentacije za uvođenje cjelodnevne nastave u osnovnim školama.
- Projektom „Vrtić za bolji život” koji je vrijedan 3,5 milijuna kuna omogućeno je da vrtići rade od 6 do 22 sata kako bi roditeljima omogućili zbrinutu djecu s obzirom na trend dvosmjenskog rada. Zaposleno je 25 osoba. Cijene vrtića u Vukovaru su također popularne 490 kuna za prvo dijete, 440 kuna za drugo dijete, a boravak trećeg djeteta je besplatno. Uz to postoje subvencije za jednog roditelja i za druge socijalne kategorije - rekao je Dimić.

OŠ NIKOLE ANDRIĆA Žana Kunji
Trenutno se oprema Osnovna škola Nikole Andrića te bi za nastavu trebala biti spremna od jeseni. FOTO: Žana Kunji

ULAGANJA U SPORT

Za sport je u prošloj godini izdvojeno 13,6 milijuna kuna, a Grad preko zajednice športskih udruga financira 52 sportska kluba iz 26 sportova kojima je ukupno isplaćeno 37 milijuna kuna. Za ovu godinu u planu je za sportske udruge izdvojiti četiri milijuna kuna. Grad sudjeluje u organizaciji polumaratona i tradicionalno je klizanje svake godine besplatno. Sugrađani se od prošle godine, između ostalog, mogu rekreairati na novom Gradskom stadionu vrijednom 12,2 milijuna kuna.
- U sportskoj dvorani Borovo naselje napravljen je novi video display, košarkaški koševi te pregradna zavjesa u iznosu od 612 tisuća kuna. Sanirano je bočalište u Ulici Dragutina Renarića, košarkaško igralište u Ulici Kralja Petra Krešimira te se izgradio priključak na stadionu Mitnica gdje je u programskoj aktivnosti utrošeno 174 tisuće kuna. U izgradnji je i nadstreštnica na bočalištu na ŠRC Lijeva bara te je započeta modernizacija kojom će se povećati energetska učinkovitost sportske dvorane Borovo naselje - rekao je Dimić te je naglasio kako će se nastaviti s izgradnjom sportske infrastrukture. Najavio je mjesec sporta za učenike i vrtićance koji počinje za Dan grada.

PET ZNAČAJNIH OBLJETNICA

Osim za obrazovanje i sport, Grad kontinuirano ulaže i u hrvatske branitelje.
- U prošloj godini provodili su se javni natječaji za udruge iz Domovinskog rata koje okupljaju brojne branitelje i članove njihovih obitelji u svrhu podrške njihovom radu. Za braniteljske udruge u prošloj godini izdvojeno je 271 tisuća kuna, a Grad je u suradnji sa Savjetom za branitelje Grada Vukovara organiziralo pet obilježavanja značajnih obljetnica. Obilježen je tako Dan branitelja grada Vukovara, obilježila se smrt pukovnika hrvatske vojske Marka Babića, obilježila se pogibja general bojnika Blage Zadre, pad i stradanje prigradskog naselja Sotin i obilježilo se stradanje prigradskog naselja Lužac - zaključio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Pročitano 427 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija