Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vijećnici raspravljali o Maloj adi, pozajmici Tehnostanu i usvojili Odluku o naknadama za novorođenčad i za posvojitelje

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara FOTO: Žana Kunji

Na sjednici Gradskog vijeća vijećnici raspravljali o vukovarskoj Adi, budućem parkingu između tzv. „Crne udovice” i Pošte, pozajmici Vukovarske gospodarske zone Tehnostanu, Hotelu Dunav te o mogućnosti isplate naknade za novorođenčad posvojiteljima.

Na osmoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara 18 vijećnika raspravljalo je o 11 točaka dnevnog reda koje su usvojene većinom vijećničkih glasove.

Prva točka o kojoj se raspravljalo bilo je donošenje Odluke o izmjeni Odluke o načinu i korištenju javnog dobra Male ade u Vukovaru. Naime, u Odluku je dodana i ugostiteljska djelatnost što znači kako će Hrvatske vode ugostiteljima dati dopuštenje za obavljanje djelatnosti na maloj Adi, a za što će Grad biti suglasan. Iduća točka odnosila se na izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja „Šire središte grada” koje je također usvojeno, a unutar rasprave o toj točki vijećnici su se dotaknuli teme budućeg parkirališta između zgrade tzv. „Crne udovice” do Pošte koje će se graditi u skorije vrijeme te je bilo govora i o projektu Hotela Dunav koji je privatna investicija i uskoro bi trebala postojeće ruglo zamjeniti nova i reprezentativna građevina u središtu grada.

BAZENI OSTAJU OTVORENI

Nadalje, vijećnici su jednoglasno prihvatili točku o donošenju Odluke kojom se mijenja Odluka o socijalnoj skrbi Grada Vukovara, a odnosi se na mogućost ostvarivanja naknade za novorođenčad i opremanje i starateljima, ali i posvojiteljima kako bi svi imali jednake mogućnosti. Također, na sjednici su prihvaćeni godišnji izvještaji o planu i programu rada i financijskom planu Javne vatrogasne postrojbe Vukovar i Sportskih objekata Vukovar za prošlu godinu. Između ostalog, ravnatelj sportskih objekata Ivan Szabo istaknuo je kako se unatoč poskupljenju energenata i globalnoj krizi za sada plivalište neće zatvarati, ali se situacija prati i dalje.

KRATKOTRAJNA POZAJMICA

Jednoglasno je odlučeno i davanje suglasnosti trgovačkom društvu Tehnostan d.o.o. za kratkoročno zaduženje kod povezanog društva Vukovarska gospodarska zona d.o.o. u iznosu od milijun kuna s rokom otplate do 31. prosinca 2022. godine, a radi potrebe za podmirenjem dugova do kredita čije se odobrenje očekuje u svibnju.
- Ne možemo si dopustiti dovesti poslovanje poduzeća u pitanje i zato smo pronašli alternativu u vidu pozajmice jednog poduzeća drugome. Po svemu sudeći u komunikaciji s Ministarstvom financija do toga ne bi trebalo doći, no mi se ne možemo osloniti na riječ i moramo imati rezervno rješenje. Kada dobijemo napismeno odobrenje za zaduživanje od ministra financija ova odluka će se stornirati, a moguće da ju nećemo ni pokrenuti - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dok je predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo na kraju sjednice izrazio zadovoljstvo izglasanim točkama i prijedlozima vijećnika.
- Zadovoljan sam raspravama na sjednici i s gotovo jednoglasno donesenim odlukama. Bilo je korisnih prijedloga, a dobili smo i informaciju od ravnatelja Sportskih objekata Ivana Szabo kako nije u planu zatvaranje plivališta unatoč krizi - rekao je Sabo te je pozvao sugrađane na nadolazeći prvosvibanjski izlet u park šumi Adica ove nedjelje te na proslavu Dana grada idućega tjedna.

Pročitano 721 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI