Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Zagreb dobio ulicu vukovarskog herojskog liječnika

dr. Juraj Njavro dr. Juraj Njavro FOTO: Index.hr

Zagreb je jučer dobio Ulicu Jurja Njavre nazvanu po liječniku i voditelju kirurgije vukovarske bolnice u Domovinskom ratu, a ploču s nazivom ulice otkrila je njegova supruga Lidija.

Na svečanosti u zagrebačkom naselju Blato, gdje je dodijeljeno 30-ak parcela hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji za izgradnju obiteljskih kuća, okupili su se brojni suradnici dr. Njavre, predstavnici braniteljskih udruga i političari.

Ravnateljica vukovarske bolnice, liječnica Vesna Bosanac rekla je da će njegovo ime i na taj način ostati trajno zapisano, te da bi svaki grad trebao bi imati sjećanje na njega. 

Svečanosti je nazočio i ministar branitelja Predrag Matić koji je bio šef kabineta ministra Njavre, a ovom je prilikom podsjetio kako je dr. Njavro bio svijetli primjer poštenja, morala i pravde.  "Juraj Njavro zasigurno bi želio biti u novom, mladom i lijepom prigradskom naselju, među svojim braniteljima", naglasio je ministar Matić.

"Svi koji su branili Vukovar su heroji, a ovo je tek mala gesta pažnje za ono što su dali u Domovinskom ratu", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasivši kako je dr. Njavro, zajedno s dr. Bosanac, simbol Vukovara kada se govori o liječničkoj etici i liječničkoj hrabrosti.

Predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991. Pero Kovačević, nekad zamjenik prvog ministra branitelja Jurja Njavre, zahvalio je zagrebačkim gradskim vlastima, Gradskoj upravi i Gradskoj skupštini, što su jednodušno i jednoglasno podržali njihovu ideju o imenovanju ulice po dr. Juraju Njavri. "Legenda Domovinskog rata zaslužuje ulicu u Vukovaru", izjavio  je apeliravši na vukovarskog gradonačelnika i ministra branitelja da tu ideju i ostvare.

Pročitano 2414 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI