Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Pristigla 10. Međunarodna biciklistička karavana Mostar - Vukovar

Sudionici karavane su u podne stigli u park - šumu Adica Sudionici karavane su u podne stigli u park - šumu Adica FOTO: Žana Kunji

U Vukovar je pristigla 10. Međunarodna biciklistička karavana Mostar – Vukovar čiji su sudionici u četiri dana odvozili više od 500 kilometara i na ovaj način simbolično povezali gradove prijatelje.

Kroz 500 kilometara propli su kroz Mostar, Kiseljak, Žepče, Orašje, Županju i Vukovar.  Organizator karavana je Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bike”.
- Još sam pod dojmom i pod emocijama. Nas 35 sudionika karavane uspješno smo stigli u grad Heroj, u naš Vukovar. Prvi put nakon dugo vremena nas je pratilo lijepo vrijeme i zaista smo uživali u rekreaciji. Mostarci šalju pozdrave gradu Vukovaru i mi smo ovdje da ih prenesmo i spojimo gradove prijatelje. Također, došli smo odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu - rekao je Toni Zorić predsjednik Udruge “Hercegovina bike”.

Idejni začetnik karavane Mario Marić iz biciklističkog kluba „Mostar” rekao je da je cilj okupiti što više sudionika.
- Kada smo započeli na prvoj karavni bilo nas je četvorica. Ove godine nas je 35 i sve je više zainteresiranih. To je cilj - rekao je Mario koji je sa suzama u očima pozdravio okupljene koji su dočekali karavanu u park – šumi Adica. Tamo ih je ispred Grada Vukovara dočekao Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika koji im se zahvalio na dolasku i na načinu na koji odaju počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Kao i dosadašnjih godina Grad Vukovar osigurat će im smještaj, a osim obilaska Vukovara, sutra će odati počast redarstvenicima stradalim u Borovu selu.

Pročitano 527 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI