Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Na Cvjetnom korzu više od 600 sudionika

Cvjetni korzo "Mladost i radost Vukovara" Cvjetni korzo "Mladost i radost Vukovara" FOTO: Žana Kunji

Povodom Dana grada i blagdana sv. Filipa i Jakova u središtu grada tradicionalno se održao Cvjetni korzo „Mladost i radost Vukovara”. Nakon dvije pandemijske godine, više od 600 djece iz vukovarskih vrtića i osnovnih škola prošetalo je sa svojim aranžmanima.

Povorka je krenula od Hrvatskog doma Vukovar predvođena puhačkih orkestrom i vukovarskim mažoretkinjama iza kojih su ponosno gradom do središnjeg trga prošetali najmlađi sugrađani s raznolikim aranžmanima te su tako grad učinili, kako kažu, „šarenom cvjetnom livadom”. Među aranžmanima našle su se skupine maslačaka, leptirića, tratinčica i mnogih drugih. Program manifestacije održan je na središnjem gradskom trgu te su najmlađi uz ples i pjesmu Vukovaru čestitali rođendan.

Organizaator manifestacije je Grad Vukovar u čije se ime obratio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.
- Vidimo da je mladost koja se okupila učinila da Vukovar danas bude sretan grad. Pokušavamo djecu uključiti u što više manifestacija i zato organiziramo još ovakvih aktivnosti u ovim danima. Aranžmani koje vidimo na Cvjetnom korzu izmamili su nam osmjehe na lica – rekao je Dimić.

 

Pročitano 431 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI