Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru održana vježba evakuacije i gašenje požara

U Vukovaru održana vježba evakuacije i gašenje požara Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar

U zgradi Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar održana je vježba evakuacije i gašenja požara.

U vježbi su sudjelovali Služba civilne zaštite Vukovar, Policijska postaja Vukovar, Javna vatrogasna postrojba Vukovar, HGSS Vinkovci, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar.

Tomislav Dujmić voditelj Županijskog centra 112 u Službi civilne zaštite Vukovar pojasnio je kako je poslodavac dužan sukladno zakonskoj odredbi zakona o zaštiti na radu jedan put u dvije godine provesti vježbu evakuacije i spašavanja korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovaru i zato je ova vježba i održana.

- Tema vježbe je evakuacija korisnika i djelatnika nakon dojave o izbijanju požara u zgradi Doma, gašenje požara, spašavanje povrijeđenih osoba s prvog kata Doma te provjera osposobljenosti djelatnika Doma za početno gašenje požara. Cilj vježbe je provjera plana evakuacije za spašavanje Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar, vrijeme koje je potrebno za aktivaciju i mobilizaciju djelatnika, osposobljenost djelatnika Doma za postupanje u izvanrednim situacijama te spremnost operativnih snaga, djelatnika i korisnika u slučaju nesreće u Domu - rekao je Dujmić te pojasnio kako se u sklopu vježbe provela evakuacija pokretnih korisnika, na tri  markiranta koji su glumili nepokretne korisnike koje smo mi spašavali. Jednog smo spašavali izvlačenjem iz zgrade na nosilima, a ovu drugu dvojicu su djelatnici HGSS-a kroz prozor spuštali dolje. Sve žurne službe koje su sudjelovale u vježbi kretale su iz svojih sjedišta kako bi se i brzina službi provjerila. Pokazna vježba “Evakuacija i spašavanje u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe” je uspješno provedena, a sve žurne službe su se odazvale u realnom vremenu.

vježba dom vukovar 2

Pročitano 332 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI