Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vrtićima spremnici za otpad u obliku životinja

Vrtićima spremnici za otpad u obliku životinja Foto: J. Vrdoljak

Grad Vukovar uspješno je povukao sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za nabavu spremnika za razvrstavanje otpada, kontejnera za staru odjeću i tekstil, kompostera te polupodzemnih spremnika za biootpad koji će biti postavljeni u Gradu.

Projekt nabave komunalne opreme vrijednosti je 695.750,00 kuna s PDV-om od čega je Fond sufinancirao 80% troškova (556.600,00 kuna).

Među nabavljenom opremom nalaze se i spremnici za razdvajanje otpada namijenjeni vrtićima i školama.

Posebne spremnike u obliku životinja: žabe, mede i delfina Dječjim vrtićima Vukovar I i II u Borovu naselju uručio je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima. Namjera je da najmlađi Vukovarci na zanimljiv način nauče više o važnosti odvojenog

prikupljanja otpada te očuvanju prirode i okoliša.

Tom je prigodom gradonačelnik Penava naglasio kako je Grad Vukovar povlačenjem sredstava Fonda za zaštitu i energetsku učinkovitost poboljšao komunalnu opremu i infrastrukturu samoga grada, a dodatna vrijednost je da djeca vrtića na ovaj način poboljšavaju svoju ekološku svijest.

- Drago nam je da na ovaj način djeca od najranijih dana mogu razvijati svijest o očuvanju okoliša i razdvajanju otpada te voditi brigu o svome gradu. Vjerujem da ćemo kao i do sada, nastaviti provoditi ovako lijepe projekte na dobrobit cijele zajednice – izjavio je Penava.

Grad Vukovar prijavio je novi projekt Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Po riječima zamjenika gradonačelnika Filipa Sušca riječ je o prijavi projekta za nabavu 45 polupodzemnih kontejnera od čega je 30 planirano za biootpad, a ostatak za otpad koji se reciklira.

- Vrijednost projekta je milijun kuna i vjerujemo kako ćemo ga uspješno realizirati, a Vukovar ćemo nastaviti činiti uređenim gradom visoke komunalne infrastrukture – rekao je Sušac.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana kulić je podsjetila kako je Dječji vrtić Vukovar I, područni objekt Leptirić, prošle godine proglašen za najbolji vrtić u Republici Hrvatskoj upravo s toga jer rade na održivom razvoju. Također se zahvalila Gradu Vukovaru na kontinuiranoj skrbi za vukovarske vrtiće.

- Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost, a Grad Vukovar kao naš osnivač prepoznaje važnost svih naših aktivnosti i pruža nam nesebičnu pomoć. Posude za otpad djeci će puno značiti, a ovo je dodatan korak kojim utiremo stazu prema boljoj budućnosti, zelenijem i još uređenijem gradu - zaključila je Kulić.

Pročitano 573 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI