Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

DP odao počast žrtvama Bleiburga

DP odao počast žrtvama Bleiburga Foto: J. Vrdoljak

U povodu 76. obljetnice Bleiburške i tragedije hrvatskoga Križnog puta, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava sa članovima stranke, položio je vijenac i upalio svijeću kod Križa na ušću Vuke u Dunav u spomen svim žrtvama s Bleiburškog polja.

- Mislim da te žrtve nisu našle svoj mir, da se kao moderna hrvatska država nismo odgovorno ponijeli prema njima budući se odrekla prava sahraniti posmrtne ostatke žrtava iz Hude jame na svom teritoriju, da nismo istražili te zločine, nismo im osigurali dostojanstven ukop – rekao je Penava dodajući da je to odnos kakav moderna hrvatska država ne smije sebi dozvoliti.

Podsjetio je kako su kod Križa na ušću Vuke u Dunav bili i prije nekoliko tjedana kada su odali spomen žrtvama fašističkog terora.

- Prvo slovo abecede mora biti naša sloboda i demokracija koja počinje devedesetih godina Domovinskim ratom, Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima. Sve druge totalitarne režime moramo osuditi, a zbog žrtava tih režima napraviti jedan znanstveni pristup, istražiti što se dogodilo i svim nevinim žrtvama odati pijetet. Prikrivati i zapostavljati žrtve koje je komunistički totalitarni režim vršio nad Hrvatima i prije 1945., a poglavito nakon te godine, jeste ponovni pucanj u te žrtve – smatra Penava dodavši kako si to Domovinski pokret i hrvatska država ne smiju dozvoliti.

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI