Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vozači saniteta u štrajku

Vozači saniteta u štrajku FOTO: Sanitet.hr

Vozači sanitetskih vozila u osam županija krenuli su u štrajk, a sve zbog nezadovoljstva zbog preniskih koeficijenata.

Vozači već 11 godina muku muče s preniskim koeficijentima zbog čega se njihove plaće razlikuju i po 1500 kuna, a sindikalni povjerenik i voditelj saniteta Vladimir Markuš poručuje da vozači traže da se uredbom odredi radno mjesto vozača saniteta i da se tom uredbom izjednače plaće saniteta na nivou države. Markuš ističe kako se njihova struka vodi pod zanimanje dostavljača lakih teretnih vozila što im ruši sami koeficijent. Rekao je i kako se ništa nije promjenilo od obećanja Ministra Vilija Beroša.
- Kad smo bili u 12. mjesecu je iz Ministarstva zdravstva došao odgovor, a to su i javno rekli pred medijima da je uredba potpisana i poslana na potpis u Ministarstvo financija i da će ona biti gotova za tjedan, dva tj. koncem prvog mjeseca. Ona je došla, ona je napisana došla u Ministarstvo financija, ali je tamo odbijena kao nedorečena – rekao je Markuš. Ističe kako su već tada željeli u štrajk, ali su ga stopirali zbog obećanja.

BEROŠ: NEMAM RAZUMJEVANJA I TOLERANCIJE PREMA USKRAĆIVANJU ZDRAVSTVENE SKRBI

Najavili su da će štrajk trajati sve do ispunjenja uvjeta koje traže, a oglasio se i Ministar zdravstva Vili Beroš.
- Svaki protest koji je u skladu sa zakonom je legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanja zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja. S te strane podržavam najavljeni protest dijela vozača u sanitetskom prijevozu, ukoliko je zakonski utemeljen s obzirom na nužnost pružanja zdravstvenih usluga pacijentima. S druge strane, kao ministar zdravstva, nemam razumijevanja i tolerancije prema uskraćivanju zdravstvene skrbi našim najranjivijim građanima kojima je sanitetski prijevoz ključan u njihovom liječenju i zbrinjavanju – rekao je.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI