Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Okrugli stol "Obitelj i slobodno vrijeme"

Okrugli stol "Obitelj i slobodno vrijeme" FOTO: OBŽ

Obilježen je Međunarodni dan obitelji, a tim povodom Osječko – baranjska županija organizirala je Okrugli stol na temu „Obitelji i slobodno vrijeme”.

S namjerom isticanja važnosti obitelji i poticanja društva na donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji, Ujedinjeni narodi 1989. godinu proglasili su Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja 1994. godine prvi put je obilježen Međunarodni dan obitelji. Dan se tada obilježio pod krilaticom „Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”. Povodom Dana obitelji Osječko-baranjska županija organizirala je Okrugli stol na temu „Obitelj i slobodno vrijeme“.

POŠTIVANJE I TOLERANCIJA

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko – baranjske županije Ivana Stanić naglasila je kako su ljudi preopterećeni nizom obveza te kako se govori o novim stilovima života.
- Uloge muškarca i žene promjenile su se u odnosu na prošlih 20 – 30 godina, ali i u odnosu na prošla stoljeća. Kroz ovaj Okrugli stol, kojem je tematika slobodno vrijeme i obitelj, važno je naglasiti pozitivne strane obitelji - rekla je Stanić.

Spomenula je i sve češće probleme s kojim se susreće sustav socijalne skrbi.
- Novi zakon nalaže i uvodi nove socijalne usluge, što ukazuje na velike potrebe za pružanjem socijalnih usluga u zajednici bez obzira na životnu dob. To ukazuje i na određene probleme na koje mi kao zajednica trebamo svakodnevno djelovati, stoga smatramo da upravo samo polazište i početak onog razvoja i doprinosa leži u obitelji - rekla je Stanić te je naglasila kako je osnovna poruka i misao da poštovanje i tolerancija čine osnovu u zajednici kako bi se obitelj i podrška očuvale i kako bi obitelj uistinu bila obitelj.

Sudionici okruglog stola bili su prof.prim.dr.sc. Katarina Dodig Ćurković, doc.dr.sc. Ksenija Romstein, mag. theol. Tomislav Peran, dipl.iur. Tea Zmajić Hrgović i pročelnica doc.dr.sc. Ivana Stanić.

Pročitano 421 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI