Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Dan je grada Slavonskog Broda

Dan je grada Slavonskog Broda FOTO: slavonski-brod.hr

Središte Brodsko – posavske županije i drugi po veličini grad u Slavoniji - Slavonski Brod slavi Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ivana Nepomuka. Tim povodom održan je prigodan program te svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjednik je poručio kako se Hrvatska mora boriti za svaku kunu iz europskih fondova, ali i naglasio kako građani moraju biti svjesni koliko toga daju zauzvrat.

- Dao si puno. Dao si svoju suverenost, pravo odlučivanja o nizu pitanja, dao si svoje strpljenje, ponos i dostojanstvo jer te vrlo često nitko ništa ne pita, a i kada rade o stvarima koje te se itekako tiču, kao što je BiH i nitko te ništa ne pita. Moramo biti svjesni svijeta u kojem se nalazimo. Taj svijet nije protiv Hrvatske, nije zao i nije dizajniran da nas uništi, ali ako se sami ne pobrinemo za sebe, nitko nas neće čuvati - rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Povodom Dana grada 15. svibnja održan je koncert u brodskoj Tvrđi te su se Brođanke i Brođani zabavili uz vatromet, ples i pjesmu.

Pročitano 308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI