Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Osam godina od poplave u Gunji vidljivi pomaci

Osam godina od poplave u Gunji vidljivi pomaci FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Robert Rac

Prošlo je već osam godina od razorne poplave u Gunji i okolnim naseljima. Nasip kod Rajeva sela te nasip kraj Račinovaca puknuo je 17. svibnja 2014. godine što je izazvalo katastrofalnu poplavu nakon koje su evakuirani mještani iz najviše stradalih naselja. U poplavi su poginule dvije osobe, a šteta je procjenjena na gotovo 1,7 milijardi kuna.

Načelnik općine Gunja Anto Gutić rekao je kako misli da je dosta napravljeno nakon poplave.
- Još nije sve riješeno, no veliki dio je napravljen. Sad kada usporedimo naš slušaj s katastrofom u Banovini vidimo da smo mi u to vrijeme imali malo sreće u nesreći i da je Gunja zapravo obnovljena vrlo brzo - rekao je Gutić te je dodao kako se napravilo i puno toga što se tiče nasipa.
- Upravo taj dio nam uljeva nadu da se takvo što neće više dogoditi. Poplava je ponukala institucije da odrade stvarno dobar posao i da su na cijelom potezu Save od Račinovaca do Županje, odnosno, ako se ne varam, do Nove gradiške ugovorili obalu nasipa. U Gunji i Rajevom selu obnova je već prošla i sve je odrađeno kvalitetno - ekao je načelnik općine Gunja Anto Gutić te je dodao kako se svi nadaju da se takva katastrofa više neće ponoviti.

Pročitano 475 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI