Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Podnesena kaznena prijava za ratni zločin na Veleprometu

Podnesena kaznena prijava za ratni zločin na Veleprometu HRV

Iz PU vukovarsko – srijemske priopćili su kako su policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Utvrđena je osnovana sumnja da je u studenom 1991. godine osumnjičeni kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, a tada 29- godišnjak, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća „Velepromet“ teško fizički zlostavljao 11 zarobljenih civila. Civili su tada bili u dobi od 18, 27, 28, 29, 30, 31, 31, 34, 46, 56 i 63 godina. Izložio ih je velikoj boli, patnji i poniženjima što je dovelo do usmrćivanja 30-godišnjaka i 63-godišnjaka te ozljeda tjelesnog integriteta drugih civila.

Policija je protiv osumnjičenog 59-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1. OKZ RH.

Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

Pročitano 429 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI