Ispiši ovu stranicu

Zaposleno 15 Vukovaraca putem mjere Javni radovi

Zaposleno 15 Vukovaraca putem mjere Javni radovi Foto: HRV/Klaudija Boras

Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi zaposlio je petnaest osoba putem programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara.

Gradonačelnik Penava rekao je kako već dugi niz godina u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje uspješno provode ovu mjeru na dobrobit cjelokupne zajednice.

- Namjena programa je prije svega pomoći sugrađanima koji se susreću s problemom pronalaženja posla i na taj način osigurati sredstva za život temeljem rada, a u konačnici zajedno činimo naš grad još ljepšim mjestom za život. Vjerujem kako ćemo u šest mjeseci koji su pred nama uspješno surađivati te kako će zaposleni biti zadovoljni i kroz svoj doprinos koji daju ljepšem i funkcionalnijem Vukovaru – rekao je Penava.

Program Javnog rada trajat će 6 mjeseci u razdoblju od 23. svibnja 2022. do 22. studenog 2022. godine. Zaposlenje 6 osoba biti će 100% financirano od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a 9 osoba 50% Zavod, 50% Grad Vukovar.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar, Jasna Kolar, navela je kako Javne radove kao program društveno korisnog rada koji pokreću jedinice lokalne samoupravi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodimo već dugi niz godina.

- Posljednjih 5 godina 325 osoba uključeno je u javni rad. Programi su usmjereni na područje socijalne skrbi, edukacije, zaštite okoliša i komunalnih radova, a Grad Vukovar je i ove godine pokrio sva ova područja – istaknula je Kolar.

Djelatnici ovog programa radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara. Ukupna vrijednost programa Javni radovi iznosi 462.235,00 kuna.

Pročitano 501 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI