Ispiši ovu stranicu

Radionica „Fotografija kao suvremeni medij“

Izložba "Fotografija kao suvremeni medij" Izložba "Fotografija kao suvremeni medij" Foto: Sandra Grgić

U Gradskom muzeju Vukovar održana je završna izložba polaznika radionica „Fotografija kao suvremeni medij“ u sklopu projekta „FoTo Muzej“.

Projekt „FoTo Muzej“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru”. Nositelj projekta „FoTo Muzej“ je Gradski muzej Vukovar.

Cilj projekta je razvoj novog kulturno-umjetničkog programa te uključivanje mladih u svrhu promicanja važnosti umjetnosti i kulture na području grada Vukovara.

Zoran Šimunović kustos likovnih zbirki u Gradskom muzeju Vukovar pojasnio je na koji se način provodio projekt.

- Kroz ovaj smo projekt proveli tri radionice. Prva je radionica bila osposobljavanje stručnjaka odnosno ljudi koji imaju već neko iskustvo s fotografiranjem. Druge dvije radionice bile su za srednjoškolce i mlade do 25 godina. Na dvije radionice po deset sati mlade smo educirali o povijesti fotografije, a onda u većem segmentu o upravljanju fotoaparatom, učenje kadra i kompozicije i drugo - rekao je Šimunović te pojasnio kako je na radionicama sudjelovalo oko 40-sudionika.

Ukupna vrijednost projekta je 1.257.908,43 kn,a financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 27.12.2019.-27.6.2022.

Pročitano 313 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI