NAJNOVIJE
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)
Troje liječnika i 13 sestara s diplomama iz Kragujevca

Troje liječnika i 13 medicinskih sestara radi u Hrvatskoj s diplomama Sveučilišta u Kragujevcu i svi su dovršili zakonski definiran postupak priznavanja inozemne stručne kvalifikacije, doznaje se u petak u strukovnim komorama.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:01)

Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

Vukovar Vukovar Foto: HRV - Valerija Lozančić

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

Za potrebe Vukovarskog polumaratona, u subotu, 28. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati, bit će zatvorene sljedeće ulice: Josipa Jurja Strossmayera, Parobrodarska ulica, Dunavska šetnica, Županijska ulica kod Luke Vukovar, Priljevo ulica, Kudeljarska ulica, Ulica Matice hrvatske, Ulica 204. vukovarske brigade, Ulica kardinala Alojzija Stepinca, Frankopanska ulica, Trg Slavija, Ulica bana Josipa Jelačića do skretanja iza salaša Goldschmidt, Ulica Šamac, Samostanska ulica, Ulica Stjepana Radića, Trg hrvatskih branitelja, Ulica dr. Franje Tuđmana.

Građani se stoga mole za razumijevanje i pozivaju da sve aktivnosti planirane za taj dan obave prije samog perioda zatvaranja prometnica, a u periodu zatvorenih prometnica izađu na ulice i raznim (glazbenim) rekvizitima bodre sve trkače koji dolaze trčati u naš grad! - poručeno je iz Grada Vukovara.Manifestacija je to koja okuplja više od 500 sudionika na dvije dionice utrke od 5 i 21 kilometar.

Uz manifestaciju koja se odvija dan ranije - Erste plava liga, a na kojoj se ove godine očekuje više od 700 sudionika, u Vukovaru će u dva dana biti zasigurno preko 1200 trkača i sportaša.

Pročitano 189 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija