NAJNOVIJE
Obilježavanje 28. obljetnice posljednje razmjene logoraša u Nemetinu

U Nemetinu se u petak, 14. kolovoza 2020. obilježava 28. obljetnica posljednje razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora, koji su u torturama  srpskih koncentracijskih logora proveli devet mjeseci, od kraja studenoga 1991. do 14. kolovoza 1992., i prije 28 godina po prvi puta stupili na tlo slobodne hrvatske države za koju su se borili. Dragutin Guzovski, predsjednik Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije, podsjetio je kako je u tim logorima mučki ubijeno više od 300 zatočenika.

-Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora organiziralo je besplatni  prijevoz autobusom koji polazi  s nogometnoga stadiona Radnički u 9 sati za sve hrvatske branitelje, koji žele nazočiti obilježavanju ovoga  velikoga dana.- rekao je Guzovski koji je i sam bio zatočen u Sremskoj Mitrovici  gdje je u samici proveo 126 dana.

Prema podatcima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora kroz srpske je logore prošlo preko 30 tisuća zatočenika, branitelja i civila.

Program u Nemetinu započinje u 9,30 sati prigodnim programom u Spomen parku.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 14:36)
Rekordan broj novoboljelih od koronavirusa - 180

U Hrvatskoj je zabilježeno 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 14:14)
Grad Vukovar osigurao 800.000,00 bespovratnih potpora u poljoprivredi

Grad Vukovar raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2020. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela državnih potpora povezanih s primarnom proizvodnjom te obuhvaća tri mjere namijenjene poljoprivrednicima koji tek namjeravaju realizirati prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara i dodjela potpora male vrijednosti koje su razrađene u 4 mjere i namijenjene su poljoprivrednicima koji djeluju u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda, a već imaju realizirana prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 13:59)
Kazne vlasnicima zemljišta zaraslih u ambroziju

Ministarstvo poljoprivrede upozorava poljoprivrednike na dužnost uklanjanja određenih vrsta korova s njihovih površina.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 12:40)
Na području VSŽ 9 novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba s područja Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (šest osoba iz Vinkovaca, jedna osoba iz Vukovara,Cerne te Otoka), a nema preminulih.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 10:08)
HZJZ objavio detaljne upute za polaganje mature u jesenskom roku

HZJZ objavio je u srijedu detaljne upute za polaganje Državne mature u jesenskom roku u kojima, među ostalim, stoji da tijekom epidemije novoga koronavirusa ispitima državne mature ne mogu pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, prenosi HINA. 

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 09:15)
U Osječko-baranjskoj županiji 12 novooboljelih

Od ukupno 173 uzoraka testiranih u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je pozitivno na koronavirus.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 09:15)

Dan otvorenih 105 ulica u Vukovaru

Brojni građani nazočili su proslavi u Borovu naselju Brojni građani nazočili su proslavi u Borovu naselju Snimak: Marija Molnar

Na novouređenom parkiralištu u Ulici kralja Zvonimira u Borovu naselju održan je Dan otvorenih lica u Gradu Vukovaru.  U protekle je četiri godine u gradu rekonstruirano i sanirano 105 ulica dužine gotovo 50 kilometara, a u cijeli je projekt uloženo oko 31 milijun kuna.

Obraćajući se nazočnim građanima na ovoj proslavi gradonačelnik Vukovara Željko Sabo istaknuo je da su samo u prvih šest mjeseci ove godine sanirane 23 ulice i to  Sotinsko naselje, Ratarska, M. J. Zagorke, Prosina, Sv. Leopolda Mandića, Varaždinska i  Petri skela u naselju Mitnica, Ivana Gorana Kovačića, Županijska te  Ivana Meštrovića u središtu grada, Frana Kršinića, Vanje Radauša, Radnička, Eugena Kvaternika, Siniše  Glavaševića,  Tri ruže i  Milovo brdo na Sajmištu,  Đergajska, Đergajski odvojak, Kralja Zvonimira, Vijenac Ruđera Boškovića i Vijenac Kneza Branimira u Borovu naselju te Mirogojska u Sotinu. 

 Prema Saboovim riječima u tijeku je ugovaranje i izvođenje rekonstrukcije cesta i nogostupa na način opločenja ulica u središnjim gradskim ulicama  Dr. Franje Tuđmana, J.J. Strossmayera, Zmajevoj i Vladimira Nazora, a  da su u fazi izvođenja rekonstrukcija ulica  Slavonske, Čakovečke, Moslavačke, Marka Marulića, odvojak Marina Držića, Nove i odvojak Nikole Andrića. 

Projekt obnove, sanacije i rekonstrukcije vukovarskih ulica istaknuo je jednim od najvažnijih koje je realizirao u svom gradonačelničkom mandatu.

Pročitano 1570 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija