Ispiši ovu stranicu

Dan otvorenih 105 ulica u Vukovaru

Brojni građani nazočili su proslavi u Borovu naselju Brojni građani nazočili su proslavi u Borovu naselju Snimak: Marija Molnar

Na novouređenom parkiralištu u Ulici kralja Zvonimira u Borovu naselju održan je Dan otvorenih lica u Gradu Vukovaru.  U protekle je četiri godine u gradu rekonstruirano i sanirano 105 ulica dužine gotovo 50 kilometara, a u cijeli je projekt uloženo oko 31 milijun kuna.

Obraćajući se nazočnim građanima na ovoj proslavi gradonačelnik Vukovara Željko Sabo istaknuo je da su samo u prvih šest mjeseci ove godine sanirane 23 ulice i to  Sotinsko naselje, Ratarska, M. J. Zagorke, Prosina, Sv. Leopolda Mandića, Varaždinska i  Petri skela u naselju Mitnica, Ivana Gorana Kovačića, Županijska te  Ivana Meštrovića u središtu grada, Frana Kršinića, Vanje Radauša, Radnička, Eugena Kvaternika, Siniše  Glavaševića,  Tri ruže i  Milovo brdo na Sajmištu,  Đergajska, Đergajski odvojak, Kralja Zvonimira, Vijenac Ruđera Boškovića i Vijenac Kneza Branimira u Borovu naselju te Mirogojska u Sotinu. 

 Prema Saboovim riječima u tijeku je ugovaranje i izvođenje rekonstrukcije cesta i nogostupa na način opločenja ulica u središnjim gradskim ulicama  Dr. Franje Tuđmana, J.J. Strossmayera, Zmajevoj i Vladimira Nazora, a  da su u fazi izvođenja rekonstrukcija ulica  Slavonske, Čakovečke, Moslavačke, Marka Marulića, odvojak Marina Držića, Nove i odvojak Nikole Andrića. 

Projekt obnove, sanacije i rekonstrukcije vukovarskih ulica istaknuo je jednim od najvažnijih koje je realizirao u svom gradonačelničkom mandatu.

Pročitano 2089 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar