Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Održana preventivno edukativna akcija „Sigurno na dva kotača“

Održana preventivno edukativna akcija „Sigurno na dva kotača“ Foto: Hrvatski radio Vukovar/Milan Paun

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske ovu subote uspješno su proveli preventivno edukativnu akciju „Sigurno na dva kotača“.

-Na samom početku, na županjskom glavnom trgu, zabilježili smo velik broj ljudi, drago nam je što je bilo malaca, to nas je jako razveselilo i to nam je dalo dodatni motiv jer pored tih gotovo 50 kilometara kroz naša okolna mjesta, edukacijsko druženje s nazočnima, razmjenama informacija i iskustava, mi smo imali glavni cilj, a to je suradnja i razvijanje naših odnosa s ljudima, naša korelacija, suradnja, i nadasve sigurnost za nas, naše zdravlje, pa naposljetku i za promet - ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

Posebno zadovoljni bili su oni najmlađi jer su pregledavali bicikle, motocikle, policajce, bicikliste i motocikliste, a neki su koristili i edukacijske „pijane naočale“, gdje su se uvjerili da alkohol umanjuje vozačke sposobnosti.

Na već pripremljenim postajama u Županji, u Babinoj Gredi te u Cerni građanima su prezentirali policiju,  vješto postupanje, davali savjete, opremu koju imaju, promidžbeni materijal.

- Tu smo građanima dijelili letke s uputama za pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, reflektirajuće prsluke za djecu i odrasle, reflektirajuće navlake za žbice bicikla, reflektirajuće trakice i svijetla za bicikl - rekli su iz policije.

Dođađaj su posjetili i članovi županjskih moto i bicikl klubova koji su bili susretljivi sa svim građanima koji su posjetili naš događaj.

- No, ponovimo, suradnici u ovoj našoj poučnoj akciji su bili biciklistički klub „Kotur“ iz Županje, motoristički klub „Županja“ , udruga „Golubovi“ iz Županje uz potporu Vijeća za prevenciju kriminaliteta Županje, Babine Grede i Cerne. Taj dan smo imali nove ovogodišnje goste, dapače, oni su bili naši suradnici u toj preventivno edukativnoj akciji te su naše veselje uveličali i članovi Udruge Golubovi iz Županje, a također, da bi sve bilo „po pravilima“ cijelu biciklističku rutu je „pod paskom“ probiciklirao i svećenik iz Cerne, koji se pridružio ovom našem događaju - izjavljuju te se zahvaljuju svima koji su nazočili događaju.

Pročitano 384 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI