Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

U osječke vrtiće upisano 10 skupina više nego prethodne godine

U osječke vrtiće upisano 10 skupina više nego prethodne godine FOTO: Žana Kunji

Završeni su upisi u osječke gradske vrtiće. Od jeseni će, u odnosu na prošli godinu, u vrtić krenuti 10 skupina više, odnosno 265 polaznika.

Ukupno je upisano 3300 djece u 152 skupine. Dječji vrtić Osijek na službenim stranicama objavio je upisne rezulate prema kojima je 820 novoupisanih, a među njima su sva prijavljena djeca s oba zaposlena roditelja. Unatoč povećanom broju, neupisano je ostalo 242 vrtićanaca. Veliku potražnju komentirao je osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je naglasio kako je želja da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću, ali i kako se to ne može postići preko noći.

- Ove smo pedagoške godine reorganizacijom vrtićkog prostora osigurali 265 mjesta više nego prošle godine. Uspjeli smo upisati djecu s oba zaposlena roditelja, No, u Osijeku se događaju pozitivni demografski i gospodarski trendovi, tako da postoji sve veća potreba za vrtićima. Na NPOO idemo s prijavom izgradnje 3 nova i dogradnje 3 postojeća vrtića. Prođu li nam svi projekti mogli bismo doći do željenoga cilja, odnosno do toga da niti jedno dijete u Osijeku ne ostane neupisano u vrtić – rekao je Radić.

Pročitano 312 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI