Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Veleučilište „Lavoslav Ružička” domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine

Veleučilište „Lavoslav Ružička” domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine FOTO: Žana Kunji

Odlukom Europske sveučilišne sportske organizacije „EUSA” vukovarskom Veleučilištu „Lavoslav Ružička” i Hrvatskom akademskom sportskom savezu dodijeljeno je domaćinstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine. Tim povodom održana je konferencija za medije.

Jedan od najvećih događaja u povijesti Veleučilišta, ali i grada Vukovara te Vukovarsko – srijemske županije najavljen je za sredinu srpnja 2025. godine kada bi se na gradskom plivalištu trebalo, prema trenutnim saznanjima, u vaterpolu natjecati 12 muških i 8 ženskih ekipa. Međusobno će snage u bazenu odmjeriti sveučilišni vaterpolo prvaci koji će planirano biti smješteni u Studentskom domu „Leopold” i smještajnom objektu Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić izrazio je zadovoljstvo odlukom EUSA-e te istaknuo važnost zajedničke suradnje sa svim dionicima.
- To je rezultat velikog rada naše Sportske udruge studenata, naših studenata, nastavnika i svih djelatnika i vjerujem da smo to zaista i zaslužili – rekao je Sudarić.

PLIVALIŠTE NA VISOKOJ RAZINI

Predsjednik Sportske udruge studenata Dražen Pejić naglasio je kako će natjecanje donijeti jednu veliku promociju Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji te se nada kako će organizacija biti na visokoj razini. Natjecanje će se održati na vukovarskom Plivalištu čija sportska infrastruktura, prema riječima ravnatelja Sportskih objekata Ivana Szabe, u svemu zadovoljava potrebe jednog velikog službenog natjecanja kao što je Europsko sveučilišno prvenstvo u vaterpolu.

Konferenciji za medije nazočio je i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić koji je istaknuo kako je Državno prvenstvo u plivanju i vaterpolu koje se već pet godina organizira u Vukovaru svake godine sve bolje i bolje.
- Mislim da grad zaslužuje priliku za organizacijom takvog prvenstva. Vukovar je jako dobro pozicioniziran s obzirom na zemlje koje igraju vaterpolo i očekujem da bismo mogli imati „pun ždrijeb” kao što smo planirali – rekao je Pavletić.

PROMOCIJA GRADA I ŽUPANIJE

Vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić rekao je kako je ovo izvrsna prilika da se svijetu pokaže kako i što se radi u Vukovaru i županiji. Istaknuo je i važnost turističke promocije istočne Hrvatske te je u ime Županije dao potporu u svim oblicima pri organizaciji.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako je iznimna čast i zadovoljstvo organizirati natjecanje ove razine te naglasio kako prije desetak godina to u Vukovaru ne bi bilo moguće.
- Toliko toga se promjenilo u gradu na bolje da možemo biti sigurni u sebe i u kapacitete s kojima raspolažemo. Jedno ovakvo natjecanje možemo odraditi na izuzetno visokoj razini – rekao je Penava.

Pred organizatorima je, kako sami ističu, velik posao, a organizacija će započeti sazivom Organizacijskog odbora, osmišljanja loga i maskote prvenstva te pozivanjem volontera. Također, 2024. godine natjecanje će se promovirati i u susjednoj Mađarskoj gdje će se održati Europske sveučilišne igre.

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI