Ispiši ovu stranicu

Nisi sama - podrška oboljelim ženama i u Vukovaru

Razgovor sa stručnjacima uz kavu Razgovor sa stručnjacima uz kavu Milan Paun

U okviru projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, koji organizira Udruga Nismo same, u Vukovaru je održano druženje liječnika i građana na temu važnosti prevencije raka dojke i drugih vrsta tumora od kojih najčešće obolijevaju žene.

Cilj je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana o važnosti prevencije, rekla je voditeljica projekta i predsjednica udruge Ivana Kalogjera. Navela je da udruga pomoću donacija plaća taksi prijevoz oboljelim ženama do bolnice.

Slična će druženja biti organizirana u 15 gradova diljem Hrvatske kako bi žene pitale specijaliste i ono što se ne usude pitati svoje liječnike.

U Hrvatskoj svake godine od raka dojke umre do tisuću žena. Svaka deseta žena oboli do karcinoma dojke, a na području Vukovarsko-srijemske županije svake godine oko 80.

Sa ženama su razgovarali Vesna Ramljak, voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb; Anto Blažanović, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar; Mario Begović, kirurški onkolog u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Sanja Gali, epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Ulomke iz svoje knjige Kažete rak... pa što onda? Čitala je Vukovaraka Lilijana Radobuljac.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europskoga socijalnoga fonda.

Pročitano 519 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun