Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Posljednje zbogom Danijelu Rehaku

Danijel Rehak ispraćen je na posljednji počinak Danijel Rehak ispraćen je na posljednji počinak FOTO: Hrvatski radio Vukovar/ Žana Kunji

Nekoliko stotina građana iz Vukovara i cijele Hrvatske na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata na posljednji počinak ispratilo je Kudeljarca, Vukovarca Danijela Rehaka koji preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek u 74. godini života.

ZBOGOM DANIKA

Posljednji ispraćaj obavljen je uz vojne i civilne počasti, a uoči pokopa Danijela Rehaka Danike, kako su ga najbliži od milja zvali, oprostio se emotivnim riječima njegov prijatelj vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja, a prigodne riječim uputio je i umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Branko Borković Mladi Jastreb.

- Naš Danika bio je jedan od stupova obrane Vukovara. Mi smo danas tu, profesore moj. Utemeljio si Spomen dom Ovčaru zbog čega si i na sudu završio, to su istine naše. Borio si se za istinu i ja ju danas moram izreći, ne smijem je nositi, ona se mora širiti dalje. Borio si se za istinu verifikacije koncentracijskih logora, za patnju branitelja i civila koji su odvedeni s hrvatskog teritorija po drugim zemljama i mučeni i pačeni, radili smo niz projekata oko istraživanja ratnih zločina da bismo identificirali onoga koji je bio glavni kočničar u Hrvatskoj vezano za progone ratnih zločina. Tvojim odlaskom mi nećemo stati, sigurno nećemo stati. To je obaveza svih, da nastavimo tim putem jer temelj moderne Hrvatske države je naš rat. Naša generacija koja ga je iznijela na svojim leđima. Profesore moj, Danika, Dribleru, hvala ti i doviđenja. Doviđenja i zbogom - oprostio se Borković.

MEDVED: NASTAVIT ĆEMO DANIJELOVIM PUTEM

Posljednjem ispraćaju nazočili su i izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, vukovarsko - srijemski župan Damir Dekanić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te brojni drugi dužnosnici i izaslanstva.

Ministar Branitelja Tomo Medved istaknuo je žrtvu koju je Rehak podnio za samostalnu Hrvatsku te izrekao zahvalnost za sve učinjeno.
- Do posljednjeg trenutka svoga života sve je posvetio svojoj domovini. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio i nastavit ćemo tim putem uvijek imajući na umu koliku je žrtvu Danijel Rehak podnio za Hrvatsku i koliko je energije ulagao u ljude koji su prošli pakao srpskih koncentracijskih logora. Na tom tragu nikada se nećemo umoriti, a njemu ostajemo vječno zahvalni – istaknuo je Medved.

Sveta misa zadušnica nakon pokopa služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju.

Pročitano 865 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI