Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Hrvatski suverenisti žele opoziv Grlić Radmana

Hrvatski suverenisti žele opoziv Grlić Radmana FOTO: HRV

Hrvatski suverenisti kreću u prikupljanje potpisa oporbenih zastupnika kako bi se pokrenula inicijativa za opoziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, najavio je predsjednik stranke Marijan Pavliček.

Naime, smatranja su kako je Grlić Radman nedorastao funkciji, a Pavliček je na konferenciji za novinare istaknuo i kako hrvatska diplomacija gotovo i da ne postoji. Diplomaciji je zamjerio što u tri godine nije, kako kaže, ostvarila nijedan strateški vanjskopolitički cilj, a između ostalog nisu izlobirane ni promjene Izbornog zakona o BiH.

Također, uvjeren je kako će prikupiti 32 potpis kako bi zahtjev za opoziv bio upućen u saborsku proceduru kroz deset dana.

Upozorio je i da se međudržavna granična komisija zadnji put sastala 2018. iako postoje brojni neriješeni granični sporovi, pogotovo sa Srbijom.
- Takvo što pokazuje da ministru nije stalo do rješavanja vaćnih pitanja, a posebice onih za sigurnost Republike Hrvatske, kao ni za sigurnost građana na istoku zemlje. Osim toga, nerješena granična pitanja imamo i sa Slovenijom, a crnogorski predstavnici ukazuju da i s njima imamo nerješenih pitanja – rekao je te je Grlić Radmana prozvao i za neuspješno aktiviranje već potpisanog sporazuma u kojemu Hrvati kao nacionalna manjina u susjednoj Srbiji nemaju predstavnike na lokalnim niti državnim razinama, kao što je slučaj u Hrvatskoj sa srpskom nacionalnom manjinom.

Pročitano 411 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI