NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Od Vukovara do Pelješkog mosta: Četiri branitelja hodaju 960 kilometara

  • Subota, Lip 18 2022
  • Piše: 
Četiri hrvatska branitelja iz Vukovara su krenuli na put dug 960 kilometara Četiri hrvatska branitelja iz Vukovara su krenuli na put dug 960 kilometara FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Žana Kunji

Ispred Vukovarskog vodotornja započela je akcija Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 „Da se na zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” u sklopu koje će četiri sudionika, pripadnika Domovinskog rata, hodati od Vukovara do Komarne s ciljem stizanja na Pelješki most uoči njegova otvorenja 26. srpnja. Dionica ispred njih duga je 960 kilometara, a na taj način žele povezati istočnu i južnu Hrvatsku.

Prije početka akcije, u amfiteatru podno Vukovarskog vodotornja održan je prigodan program koji je započeo himnom Republike Hrvatske u izvedbi pjevačkog zbora „Kapela Paulina Warasdin”.

Moderator programa predstavio je četiri hrvatska branitelja koji će prehodati cijelu Hrvatsku, a to su: predstavnik zasebnih postrojbi MUP-a PU Varaždinske Božidar Sambolec, predstavnik specijalne jedinice policije RODA iz Varaždina Krasnodar Špoljarić, predstavnik 5. Bojne 1.A brigade Tigrovi Miljenko Varga, predstavnik specijalne postrojbe glavnog stožera Hrvatske vojske bojne Frankopan i voditelj hodnje Nenad Kamenar.
- Pripremamo se već devet mjeseci i zaista smo nestrpljivi. Jedva čekamo krenuti na put i spojiti Hrvatsku – rekao je Kamenar te se zahvalio Vukovaru na gostoprimstvu.

Varaždinski hodači program Žana Kunji
Prije starta održan je prigodni program; FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Žana Kunji

SPAJANJE HRVATSKE

Projekt „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” pod pokroviteljstvom je Grada Varaždina i Ministarstva hrvatskih branitelja, a organizator i voditelj projekta te predsjednik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 Vladimir Leskovar zahvalio se Vukovarkama i Vukovarcima na gostoprimstvu.
- Prošle godine u rujnu rodila se ideja da budemo sudionici povijesnog događaja, spajanja Hrvatske. Mi ćemo proći kroz 13 županija i kroz oko 30 gradova i općina gdje će svi dati svoj obol na našem putu. Na ovaj način, polaskom iz Vukovara, simbolično spajavamo istok i jug, ponovno spajamo Hrvatsku – rekao je Leskovar.

Okupljenima se ispred domaćina obratio Zlatko Zaoborni, savjetnik za branitelje Grada Vukovara koji se zahvalio na hvale vrijednoj inicijativi i poželio hodačima sreću na dugom putu.

Pročitano 634 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija