Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Od Vukovara do Pelješkog mosta: Četiri branitelja hodaju 960 kilometara

Četiri hrvatska branitelja iz Vukovara su krenuli na put dug 960 kilometara Četiri hrvatska branitelja iz Vukovara su krenuli na put dug 960 kilometara FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Žana Kunji

Ispred Vukovarskog vodotornja započela je akcija Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 „Da se na zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” u sklopu koje će četiri sudionika, pripadnika Domovinskog rata, hodati od Vukovara do Komarne s ciljem stizanja na Pelješki most uoči njegova otvorenja 26. srpnja. Dionica ispred njih duga je 960 kilometara, a na taj način žele povezati istočnu i južnu Hrvatsku.

Prije početka akcije, u amfiteatru podno Vukovarskog vodotornja održan je prigodan program koji je započeo himnom Republike Hrvatske u izvedbi pjevačkog zbora „Kapela Paulina Warasdin”.

Moderator programa predstavio je četiri hrvatska branitelja koji će prehodati cijelu Hrvatsku, a to su: predstavnik zasebnih postrojbi MUP-a PU Varaždinske Božidar Sambolec, predstavnik specijalne jedinice policije RODA iz Varaždina Krasnodar Špoljarić, predstavnik 5. Bojne 1.A brigade Tigrovi Miljenko Varga, predstavnik specijalne postrojbe glavnog stožera Hrvatske vojske bojne Frankopan i voditelj hodnje Nenad Kamenar.
- Pripremamo se već devet mjeseci i zaista smo nestrpljivi. Jedva čekamo krenuti na put i spojiti Hrvatsku – rekao je Kamenar te se zahvalio Vukovaru na gostoprimstvu.

Varaždinski hodači program Žana Kunji
Prije starta održan je prigodni program; FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Žana Kunji

SPAJANJE HRVATSKE

Projekt „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” pod pokroviteljstvom je Grada Varaždina i Ministarstva hrvatskih branitelja, a organizator i voditelj projekta te predsjednik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 Vladimir Leskovar zahvalio se Vukovarkama i Vukovarcima na gostoprimstvu.
- Prošle godine u rujnu rodila se ideja da budemo sudionici povijesnog događaja, spajanja Hrvatske. Mi ćemo proći kroz 13 županija i kroz oko 30 gradova i općina gdje će svi dati svoj obol na našem putu. Na ovaj način, polaskom iz Vukovara, simbolično spajavamo istok i jug, ponovno spajamo Hrvatsku – rekao je Leskovar.

Okupljenima se ispred domaćina obratio Zlatko Zaoborni, savjetnik za branitelje Grada Vukovara koji se zahvalio na hvale vrijednoj inicijativi i poželio hodačima sreću na dugom putu.

Pročitano 648 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI