Ispiši ovu stranicu

Od ponoći na snazi fiksirane cijene goriva

Od ponoći na snazi fiksirane cijene goriva Foto: arhiva HRV

 Rast cijena goriva koji je danas trebao nastupiti, ponovo je spriječen.

Vlada je donijela nove mjere kojima fiksira cijene na svim benzinskim postajama osim onima na autocestama. Koliko će, u iduća dva tjedna, iznositi maksimalne maloprodajne cijene goriva, rekao je premijer Andrej Plenković.

- Mi smo izmijenili Uredbu tako da smo fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama. Na postojećih za Eurosuper 13,50 kuna, za dizelsko gorivo 13,08 kuna i za plavi dizel 9,45 kuna - rekao je premijer.

Ministar financija Zdravko Marić otkrio je koliko još imaju prostora po pitanju trošarina.

-Što se tiče države 37 lipa je još ostalo raspoloživo do minimalne trošarine na benzin i 19 lipa na dizel. Lipa gore-dolje, ovisno o tome kad se zaokružuje i preračunava bez PDV-a, govorim samo o trošarinskom dijelu. To je ono što je ostalo do one minimalne razine. Prije nekoliko dana me je pitao netko od vas raspravlja li se o tome da se na razini Europske unije te direktive mijenjaju, na svim sastancima na kojima sam sudjelovao rekao sam ne - istaknuo je ministar.

Iz Vlade su rekli kako imaju na umu i male distributere i ne zanemaruju ni jedan segment. Dodajmo kako će građani koji će gorivo kupovati na autocestama tamo litru dizela platiti 14,57 kuna, a benzina 14,06 kuna. Mjere su donesene za razdoblje od iduća dva tjedna, a potom će vidjeti što i kako dalje.

Pročitano 439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI