Ispiši ovu stranicu

Prva Europska nagrada za kvalitetu volontiranja mladih Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osvojio je prvu Europsku nagradu za kvalitetu volontiranja mladih 2022 - izvijestili su iz ovoga centra. 

Nacionalni pozivni centar anonimna je linija za pomoć i podršku žrtvama i svjedocima te njihovim obiteljima koja djeluje iza besplatnog broja 116 006.

Žrtve i svjedoci pozivom na 116 006 mogu dobiti pravne i praktične informacije, kontakte relevantnih institucija i organizacija te emocionalnu podršku svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike.

Od 2013. godine do danas centar je kontaktiralo preko 13 tisuća pozivatelja i pozivateljica, a do danas je educirano preko 270 volontera/ki koji su zajedno odradili više od 40 tisuća volonterskih sati.

- U Nacionalnom pozivnom centru svjesni smo važnosti postojanja kontinuirane, besplatne i lako dostupne podrške žrtvama i svjedocima te odgovornosti uloge koju imaju volonteri i volonterke te upravo iz tog razloga aktivno radimo na trajnom usavršavanju volonterskog programa, dodatnih aktivnosti te specijaliziranih edukacija koje su volonterima/kama na raspolaganju za vrijeme njihovog volonterskog staža. Zbog važnosti koju pridajemo razvoju i održavanju volonterskog programa, centar posebno cijeni nagrade i priznanja koja prepoznaju uloženi trud i kvalitetu djelatnika/ica uključenih u volonterske aktivnosti, volontera/ki i samog volonterskog programa. Drago nam je što su naš trud i kvaliteta i ove godine uočeni te što nam je dodijeljena nagrada. Iako vjerujemo da će budućnost donijeti nove i neočekivane izazove, priznanja poput ovog nas motiviraju da ustrajemo u našem radu te da promišljamo o novim, kreativnijim i učinkovitijim načinima pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima - navodi se u priopćenju Nacionalnog pozivnog centra. 

Pročitano 447 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI