Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija pomaže umirovljenike s paketima domaćih proizvoda

Vukovarsko-srijemska županija pomaže umirovljenike s paketima domaćih proizvoda Foto: Arhiva HRV

Vukovarsko-srijemska županija objavila je u travnju Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu koji je bio otvoren do 18. svibnja.

Kroz javni poziv županija dodjeljuje poklon pakete s proizvodima domaćih OPG-ova u iznosu 600,00 kuna do najviše tri puta tijekom godine.

- Prvim Javnim pozivom pravo na pomoć imali su svi oni umirovljenici čija je mirovina manja od tisuću kuna. Poklon paket s domaćim proizvodima slavonskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava složili smo u suradnji s Agro klasterom. Na ovaj smo način pomogli potrebitima, a u istom potezu i svim onim proizvođačima koji su proizvode proizveli. Do sada se na ovaj Javni poziv prijavilo preko 200 umirovljenika, a jedan od njih je i umirovljenik Mijo Ćosić kojemu sam osobno uručio paket. Trenutno je u tijeku drugi krug Javnog poziva koji traje do 09. srpnja te pozivam sve one koji se do sada nisu prijavili da se prijave i odazovu javnome pozivu – rekao je Dekanić te pojasnio kako je za drugi krug Javnog poziva cenzus mirovinskih primanja 1.250,00 kuna za samca, a za dvočlanu obitelj 2.500,00 kuna.

- Ova je pomoć dobro došla umirovljenicima i ovo je pokušaj županije da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebitija – naglasio je Dekanić.

Umirovljenik Mijo Ćosić pojasnio je kako je u mirovini 14 godina te kako mu ovakav vid pomoći dobro dođe.

- Imam redovna primanja no, ona su mala tako da će mi ovaj paket s domaćim proizvodima dobro doći. Što god mi umirovljenici dobijemo, dobrodošlo je. Zahvaljujem se županu na ovoj pomoći – rekao je Ćosić.

Pročitano 668 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI