Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovarskim poduzetnicima 1,1 milijun kuna bespovratnih potpora

Vukovarskim poduzetnicima 1,1 milijun kuna bespovratnih potpora Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić su na konferenciji za novinstvo u Gradskog vijećnici predstavili Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima s područja Grada, a biti će otvoren u ponedjeljak, 11. srpnja.

Za tu je svrhu u gradskom proračunu osigurano 1,1 milijun kuna, a odnosi se na troškove nastale od 1. rujna 2021. i cijelu 2022. godinu.

- Naše poduzetnike potičemo još od 2014. godine te smo u tom razdoblju u vukovarsko gospodarstvo plasirali desetke milijuna kuna. Svjetska nas je kriza učila da moramo ulagati u gospodarstvo, a ponovo to radimo i danas kada su krizna vremena – rekao je Penava

Pročelnica Bilić je najavila da će bespovratne potpore dodijeliti za dvije mjere.

- Minimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom zahtjevu može dodijeliti iznosi 1.000 kuna, a maksimalni iznos je za mjeru razvoja postojećih poduzetnika 50.000,00 kuna te za mjeru sufinanciranja troškova energenata 30.000,00 kuna- pojasnila je Bilić, dodajući kako je poziv otvoren 30 dana te da se će se potpore dodjeljivati sistemom bodovanja. Posebno je apelirala na poduzetnike da pojasne za što im je potrebna potpora i koji su očekivani rezultati. Također će se bodovati i opravdanost troškova te zaposlenost, odnosno porast broja zaposlenih.

Obrasci zahtjeva će od ponedjeljka 11. srpnja 2022. godine biti dostupni u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Vukovara ili na web stranici Grada Vukovara.

 

Pročitano 649 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI