Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nova turistička atrakcija na obali Dunava – 3D natpis Vukovar

Nova turistička atrakcija na obali Dunava – 3D natpis Vukovar Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

Središte Vukovara krasi nova gradska, turistička atrakcija – 3D natpis „Vukovar“ koji je Grad Vukovar razvio u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, a prvenstveno s naglaskom na Dunav kojim pristiže veliki broj turista.

Ovu je novu turističku atrakciju obišao gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako Grad ulaže puno truda, napora i financijskih sredstava kako bi Vukovar bio što ljepši, čišći i atraktivniji.

- Sve ovo činimo s namjerom kako bi turističke pokazatelje i brojke, a koje su i sada vrlo dobre, učinili još boljima. Siguran sam kako će ovo mjesto na obali Dunava postati prepoznatljiva atrakcija na kojoj će se stvarati brojne uspomene iz Vukovara – izjavio je gradonačelnik prilikom obilaska nove turističke atrakcije dodajući kako su dolasci turista kruzerima često noću kada natpis svijetli što na Vukovar dodatno ostavlja lijep dojam.

Penava se osvrnuo i na turističke rezultate rekavši da u usporedbi s rekordnom predpandemijskom 2019. godinom , u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 5 posto više noćenja što, kako je rekao, jeste pokazatelj da se Vukovar kreće u dobrom smjeru.

- Povećanja se bilježe i u usporedbi s 2021. godinom, pa u prvih 6 mjeseci 2022. godine u Vukovaru se bilježi 70 posto više dolazaka turista i 30 postoviše noćenja.

U ovoj godini se očekuje 360 uplovljavanja turističkih riječnih brodova, a dosada ih je uplovilo 160 pri čemu je Vukovar posjetilo nešto više od 15.000 turista – izjavio je gradonačelnik.

Pročitano 737 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI