Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Irana u RH u nastupnom posjetu Vukovaru

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem primio je u nastupni posjet Nj.E. Parviza Esmaeilia, veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se o gospodarstvu, kulturi, prošlosti i budućnosti Vukovara kao i mogućoj budućoj suradnji. Po riječima gradonačelnika Ivana Penave, karika koja ih je spojila je tvrtka Yasenka koja danas potpisuje ugovor s iranskom tvrtkom slične djelatnosti.

- Iako udaljeni, uvijek postoje prigode i potencijali na kojima možemo zajednički raditi i pomagati si na obostrano zadovoljstvo. Razgovarali smo i o mogućnosti stvaranja prijateljske veze između Vukovara i iranskih gradova, što bi nam također predstavljalo veliko zadovoljstvo – izjavio je gradonačelnik Penava nakon održanog sastanka zahvalivši se veleposlaniku Irana na posjeti vjerujući kako će iz Vukovara ponijeti lijepe trenutke.

Veleposlanik Esmaeili izrazio je izuzetno zadovoljstvo posjetom gradu Vukovaru uz naglasak na mogućnost buduće suradnje Vukovara i Irana.

- Vukovar simbolizira otpor i žrtvovanje koje je hrvatski narod podnio za svoju samostalnost i drago mi je danas biti ovdje. Razgovor je tekao u vidu mogućnosti suradnje na području gospodarstva, kulture te svih drugih segmenata koji bi nam bili u zajedničkom interesu. U smislu suradnje dotaknuli smo se i tvornice Borovo, a posebno me raduje da se danas između farmaceutske tvrtke Yasenka i iranskog poduzeća iste djelatnosti potpisuje sporazum o suradnji – izjavio je veleposlanik Esmaeili.

Pročitano 452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI