Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Završena prva faza obnove osječkog kupališta "Copacabana"

Završena prva faza obnove osječkog kupališta "Copacabana" FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Matea Karlović

Završena je prva faza obnove osječkog Gradskog kupališta "Copacabana", vrijedna 35 milijuna kuna, što je prva temeljita i cjelovita obnova toga kupališta u 46 godina postojanja, izvijestili su u subotu čelnici osječke Gradske i Županijske uprave.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako su obnovljena dva bazena i prateća infrastruktura, a nakon završenih radova Osijek će po prvi puta imati pravi olimpijski bazen, koji, po dimenzijama, odgovara normama plivačkih natjecanja i sportova na vodi.

Dodao je kako se do sada voda iz bazena neprerađena i klorirana ispuštala u Dravu, a sada će biti pročišćena, dok su fekalne vode, umjesto nekadašnjeg ispuštanja u septičke jame, priključene na gradski kanalizacijski sustav.

Radić je podsjetio da su radovi počeli u siječnju te zahvalio izvođačima radova i Osječko-baranjskoj županiji, koja je u projektu sudjelovala s dva milijuna kuna.

Najavio je kako će druga faza obnove biti prijavljena za novčana sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a natječaj Ministarstva turizma očekuje se u trećem kvartalu ove godine.

- Želimo povući što više tih sredstava, kako bi to što manje koštalo gradski proračun i građane Osijeka - istaknuo je Radić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako je to veliki projekt kojeg su Osječani dugo čekali te da je Osijek prepoznatljiv po svome kupalištu, koje je dio turističke ponude grada.

- Prvi dio projekta završen je brzo i kvalitetno. Želim da iduće godine odradimo i drugu fazu kako bi kompletirali taj posao i "Copacabani" vratili stari sjaj - dodao je Anušić.

Pročitano 402 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI