Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Europska komisija predstavila plan „Štedi plin za sigurniju zimu”

Europska komisija predstavila plan „Štedi plin za sigurniju zimu” Foto: Arhiva HRV

Europska komisija je u srijedu predstavila plan “štedi plin za sigurniju zimu”, koji predviđa smanjenje potrošnje plina za 15 posto u razdoblju od 1. kolovoza ove godine do 31. ožujka 2023.

Europska unija je suočena s opasnošću daljnjeg smanjenje dotoka plina iz Rusije, koji Kremlj koristi kao oružje, a gotovo polovica država članica već je pogođena smanjenim isporukama plina iz Rusije. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je da je „potpuni prekid isporuke ruskog plina vjerojatni scenarij”. - Rusija nas ucjenjuje, koristi energiju kao oružje. Stoga mi u svakom slučaju moramo biti spremni bilo za djelomičan, nešto veći ili potpuni prekid isporuke - rekla je von der Leyen.

Komisija naglašava kako treba djelovati na vrijeme, poduzeti korake odmah sada kako bi se znatno smanjio rizik i trošak za Europu u slučaju daljnjih poremećaja u isporuci plina.

Plan za smanjenje potrošnje plina predviđa da na dobrovoljnoj osnovi svi potrošači, kućanstva, javna uprava, vlasnici javnih zgrada, proizvođači energije i industrija poduzme mjere u tom smislu.

 

Pročitano 447 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI