Ispiši ovu stranicu

Vukovarski učenici otputovali na Čiovo

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/Matea Karlović

U okviru besplatnih ljetovanja vukovarskih školaraca koja Grad Vukovar organizira diljem Jadrana, na otok Čiovo sinoć je otputovala skupina od 47 učenika s tri voditelja/pratitelja. Učenici od završenog 2. do 4. razreda boravit će ondje do 9. kolovoza.

Novost je i da će učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci, njih 21, po prvi puta u organizaciji Grada Vukovara i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore ljetovati u Crnoj Gori u razdoblju od 6. do 13. kolovoza.

-Svake se godine trudimo osigurati što veći broj besplatnih ljetovanja za vukovarske školarce. Naši najmlađi sugrađani otputovali su na otok Čiovo, a 6. kolovoza oni malo stariji, uglavnom srednjoškolci, ići će na ljetovanje u Crnu Goru. U organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Grada Vukovara njihovi su učenici boravili kod nas uoči 30. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara učeći o Bitki za Vukovar, kulturnoj baštini i našoj povijesti, a od ovoga ljeta i naši će učenici imati prigodu upoznati se s ljepotama Crne Gore, ali i hrvatskom kulturom na tim prostorima koja je vrlo značajna te doprinosom Hrvata razvoju crnogorskog priobalja – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Osim na Čiovu i u Crnoj Gori vukovarski su učenici ljetovali i na Korčuli te u Velom Lošinju, a za one najbolje organizirano je i krstarenje Jadranom.
- Ovaj hvale vrijedan projekt Grad Vukovar provodi već dugi niz godina u suradnji s prijateljima, Turističkom agencijom Katarina Line iz Opatije, Gradom Korčulom i braniteljskim udrugama, Lječilištem Veli Lošinj i Primorsko-goranskom županijom te Općinom Dugopolje, a za ovu je namjenu iz proračuna osigurao 120.000 kuna – rekao je Penava zahvalivši i voditeljima koji već dugi niz godina odlaze na ljetovanje kao pratitelji djece brinući se da sve protekne u najboljem redu.
Naglasio je kako su već počeli s dogovorima za besplatna ljetovanja i za iduću godinu.

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić