Ispiši ovu stranicu

U Osijeku obilježen Međunarodni tjedan dojenja

Ilustracija Ilustracija Foro: HRV/Matea Karlović

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja u organizaciji patronažnih sestara Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u Perivoju kralja Tomislava, na dječjem igralištu „Drvengrad“održano je druženje s ciljem promicanja dojenja u javnosti. Ovaj, 32. po redu Tjedan dojenja održan je pod nazivom "Zauzmimo se za dojenje: edukacija i podrška".

Patronažne sestre Doma zdravlja Osječko-baranjske županije akciju organiziraju od 2016.godine, a okupili su se brojni budući roditelji, majke koje doje, očevi, bake, zdravstveni djelatnici, odnosno svi koji su htjeli dati potporu dojenju kao jedinom prirodnom načinu prehrane i koji su podržali dojenje u javnosti kao poželjnim oblikom ponašanja.

Tijekom druženja podijeljeno je i 11 potvrdnica svim polaznicima besplatnog trudničkog tečaja na kojem su roditelji imali priliku čuti nešto više o pripremi za porod, njezi djeteta, dojenju, ali i proći praktične vježbe i radionice.

Uz roditelje i buduće roditelje, sudionici ove akcije su Dom zdravlja Osječko-baranjske županije i njihova patronažna sluba, KBC Osijek, Opća županijska bolnica Našice, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

 

Pročitano 367 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić