Ispiši ovu stranicu

Zbog radova na vrelovodu posebna regulacija prometa kod KBC-a Osijek

Zbog radova na vrelovodu posebna regulacija prometa kod KBC-a Osijek Foto: arhiva HRV

HEP toplinarstvo pogon Osijek provodi EU projekt kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a riječ je o zamjeni spojnog vrelovoda od Termoelektrane-Toplane Osijek do Toplane Pogona Osijek.

Pomoćnik direktora Pogona Osijek HEP toplinarstva Zlatko Marković.
- Ukupna duljina trase vrelovoda koji će se mijenjati je 4.350 metara, a početak radova je bio u listopadu prošle godine. Prema projektu sve bi trebalo biti dovršeno do kolovoza 2023. godine. Njegova vrijednost je 79 milijuna kuna, od toga se 60 posto financira EU sredstvima – rekao je Marković.

Zamjena vrelovoda jedan je od šest strateških projekata unutar Urbane aglomeracije Osijek.  Realizacija projekta dovest će do smanjenja gubitaka u distribuciji toplinske energije, a time i do ušteda u proizvodnji toplinske energije u Osijeku i smanjenja emisije ugljikova dioksida. A zbog radova je na snazi posebna regulacija prometa kod KBC-a Osijek.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Cara Hadrijana, Trgu b. J. Jelačića, Ulici M. Gupca, Goričkoj ulici, Ulici M. Lanosovića u Osijeku, od ponoći 8. kolovoza na snazi je privremena regulacija prometa za vrijeme prekopa nerazvrstane ceste Ulica Josipa Huttlera na dionici: križanje Huttlerove ulice s Ulicom cara Hadrijana, te će na tom križanju biti obustavljen promet do 28. kolovoza 2022.

Pročitano 405 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI