Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Izgrađen novi nogostup u Ulici Bana Jelačića na Mitnici

Izgrađen novi nogostup u Ulici Bana Jelačića na Mitnici Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

U Ulici bana Josipa Jelačića od Zagrebačke ulice do Ulice Petri skela u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica, završena je izgradnja pješačke staze ukupne duljine 320 metara.

Njenom izgradnjom povećana je sigurnost pješačkog prometovanja koji se zbog prijašnjeg nepostojanja pješačke staze na lijevoj strani Ulice bana Josipa Jelačića odvijao kolnikom ili zelenim pojasom te je često bio u koliziji s motornim vozilima. Riječ je o državnoj cesti koja je izuzetno prometna, a njegovom realizacijom uvelike je povećana sigurnost odvijanja prometa. Novoizgrađenu pješačku stazu obišao je gradonačelnik Ivan Penava koji je pojasnio kako je projekt dovršen u komunikaciji s građanima.

- Unatoč tome što smo prethodno, ponovo na inicijativu građana, postavili nekoliko usporivača prometa, semafora i pješačkih prijelaza u ovome dijelu grada, htjeli smo dodatno omogućiti sigurno kretanje ulicom, u ovom smislu isključivo za pješake – izjavio je gradonačelnik.

Penava je podsjetio i kako je prije manje od godinu dana završena izgradnja pješačko-biciklističke staze sa suprotne strane Ulice bana Josipa Jelačića, od Trga Slavija do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

- To govori o visini ulaganja u komunalnu infrastrukturu grada Vukovara ali i dobroj komunikaciji i odazivu gradske uprave na zamolbe i prijedloge naših sugrađana – zaključio je Penava.

Ukupna vrijednost projekta je 318.000,00 kuna s PDV-om, a izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

Pročitano 465 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI