Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Osječko – baranjskim poljoprivrednicima 133 milijuna kuna potpora

Potpore OBŽ poljoprivrenicima Potpore OBŽ poljoprivrenicima Foto: OBŽ

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi Antun Vujić su iz Programa ruralnog razvoja dodijelili 19 ugovora osječko-baranjskim poljoprivrednicima vrijednih ukupno 133 milijuna kuna.

Ove će potpore omogućiti izgradnju odnosno proširenje sustava navodnjavanja u županiji, ulaganja u stočarsku proizvodnju na gospodarstvima mladih i malih poljoprivrednika, investiciju u sjemensku proizvodnju, kao i rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma DVD-a Kešinci. Najviše je izdvojeno Osječko-baranjskoj županiji, čak 122 milijuna kuna za 2 sustava navodnjavanja u Dalju i Gatu koji će "pokriti" više od 1.200 hektara njiva. Ministrica Vučković je najavila i kako će uskoro biti raspisani i natječaji za kupnju opreme za navodnjavanje korisnicima javnih sustava koji postoji ili koji su fazi izgradnje.

- Iz Programa ruralnog razvoja u Osječko-baranjskoj županiji, kojeg koriste i institucije i poljoprivrednici, do sada je ugovoreno mnoštvo različitih potpora vrijednih 2 milijarde i 770 milijuna kuna, od čega je već isplaćeno 2,2 milijarde kuna - rekla je ministrica Vučković. Govoreći o o izravnim plaćanjima u poljoprivredi i ruralnom razvoju (po hektaru) u županiju je u posljednjih sedam godina plasirano 4,6 milijardi kuna. Izrazila je zadovoljstvo što se povećava broj mladih poljoprivrednika dodavši kako je želja da takvih bude najmanje 20 posto na razini države.

U Osječko-baranjskoj županiji dodijeljeni su i posebni zajmovi za čak 300 novih, mladih poljoprivrednika.

Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je izjavio kako se više od 25 posto svih potpora u poljoprivredi isplaćuje u Osječko-baranjskoj županiji koja je, kako je rekao „stup hrvatske poljoprivrede”.

Uručenju ugovora nazočio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Pročitano 381 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI